Theaterlezen

04-10-2019

Theaterlezen is een originele en leuke samenleesvorm, leuk voor álle leerlingen. Theaterlezen past prima bij de creatieve aanpak die je van Team Talento gewend bent. Taal én theater komen hier bij elkaar; De leerlingen variëren in stemgebruik en ontdekken dat geschreven taal op meerdere manieren gesproken taal kan worden. En tijdens de leesvoorstelling kunnen de leerlingen met gezichtsuitdrukkingen en kleine gebaren de voorgelezen tekst meer vorm geven.

Theaterlezen

Workshop "Theaterlezen"

Theaterlezen is een groepsbezigheid; twee of meer lezers oefenen samen een tekst en lezen deze uiteindelijk voor aan de hele groep. Team Talento heeft voor deze leesvorm een uniek programma gemaakt. De leerlingen krijgen de tekst van het verhaal op papier en houden een leesvoorstelling m.b.v. ons programma. In dit programma worden fragmenten van het verhaal ondersteund door mooie afbeeldingen en bijpassende geluiden. Zo wordt de leesvoorstelling een belevenis op zich.

Theaterlezen vind je op het tabblad Taal en kan je hier al opstarten.

Theaterlezen 1: Tien verhalen

De workshop “Theaterlezen 1” bestaat uit een instructievideo, het programma met de 10 verhalen afzonderlijk en het programma met al deze verhalen bij elkaar. De verhalen zijn zeer geschikt voor leerlingen van groep 4, 5, 6 en 7. Bepaal altijd zelf of het niveau van dit programma past bij jouw groep leerlingen.

Verhaal op papier

De verhalen zijn als PDF toegevoegd aan dit programma. Je kunt ze daar stuk voor stuk printen, zodat de leerlingen de tekst op papier meekrijgen en daar aantekeningen bij kunnen maken. Geen gedoe dus met leesboeken waar je voorzichtig mee moet zijn!

Ondersteuning

Uiteraard wordt deze workshop weer compleet geleverd met een duidelijke handleiding, een instructievideo en extra materiaal. Maak gebruik van onze aanwijzingen, maar pas de workshop zeker aan zoals jij hem graag zou willen geven.

Meer weten over Theaterlezen?

Verdiep je verder in de didactiek en de toepasbaarheid van Theaterlezen en lees deze pdf's:
PDF: Testpanel - Theaterlezen
PDF: Theater als inspiratiebron
PDF: Testpanel - Theaterlezen - Praxis november 2017

Terug naar dashboard