Special: Kerstmis

04-12-2020

De special: Kerstmis zit boordevol leuke workshops, video's en spelletjes. Er is genoeg keuze voor alle groepen én leerlingen. We hopen dat onze kerst-special je gaat helpen om er ook dit jaar een mooi en gezellig eindejaarsfeest van te maken. Veel plezier!

Special: Kerstmis

Allerlei activiteiten rondom het thema "Kerstmis"

Voor alle groepen hebben we leuke workshops en spelletjes gemaakt. Zo is er het theaterleesverhaal "Het kerstdiner". Praat met de leerlingen over de kijkplaat en speel daar ook de vier spelletjes bij. Ontdek de vele puzzels, ga tekenen, knutselen en boomwhacken. Kijk eens bij de theateroefeningen of doe mee met de speelliedjes. En natuurlijk beleeft Blinkie ook weer een spannend avontuur!

Starten met de special: Kerstmis

Het theaterleesverhaal "Het kerstgedicht" en de twee spellen bij de workshop "Kijkplaat" kan je prima gebruiken om het thema "Kerstmis" te introduceren. Vul deze drie programma's aan met de Kerstworkshops die je zelf graag wilt inzetten in jouw groep.
  • Theaterspelletjes: Een theaterworkshop met een opdracht voor de onder- en voor de bovenbouw. Speel mee met de kerstboommannetjes of maak je eigen kerstverhaal met gebarentolk.
  • Kijkplaat: Sam en Tess zijn bij neef Bas op visite en helpen hem mee met het optuigen van de kerstboom. Kijk met z'n allen naar de plaat en praat erover. Of speel één van de vier kijkplaat-spellen.
  • Puzzels: Bij de kijkplaat hebben we een achttal leuke puzzels gemaakt. De leerlingen mogen in dit spel zelf een puzzel kiezen.

  • Tip: Bekijk de handleiding bij het onderdeel "Kijkplaat"

    Bekijk zeker eens de handleiding van de workshop "Kijkplaat" en leer de mogelijkheden kennen van de kijkplaat én van de puzzels.

    Terug naar dashboard