Nieuwe workshop: Singer Songwriter

10-02-2019

We hebben een gloednieuwe workshop aan het talentgebied Muziek toegevoegd. Een workshop waarin de leerlingen in een aantal stappen toe-werken naar het zelf schrijven van een tekst bij een melodie. Dat doen we door zelf te zingen en door te ervaren hoe een songtekst het best past bij zo'n melodie.

Nieuwe workshop: Singer Songwriter

Workshop Singer Songwriter (deel 1)

De workshop bestaat uit een introductievideo, vier lessen waarin we op drie manieren met de melodie en de tekst oefenen, een les met het complete lied, een les met tips van onze eigen songwriter en een muzikale versie van het lied. De leerlingen kunnen dan zelf hun eigen tekst gaan bedenken.
De workshop vind je op het tabblad Muziek en kan je hier al opstarten.

Noten

Je oefent met Chris en Peter in het bedenken van een tekst op een melodie. We laten je zien hoe zo’n proces werkt. Ongemerkt leer je ook iets over noten lezen. Aan het einde van de workshop mag iedereen zelf z’n eigen tophit schrijven.

Planning

Neem een paar weken de tijd voor deze workshop. In week 1 kan je beginnen met de introductie en daarna kan je dagelijks een les volgen (iedere les bestaat uit drie delen). In week 2 kan je dan het complete lied met elkaar zingen (les 5) en kan je de tips (les 6) bekijken en bespreken. Deel dan de lessen 5, 6 en 7 met je leerlingen en laat ze zelfstandig of in kleine groepjes een tekst bedenken. Oefen daarmee. In week 3 rond je dan deze workshop af en kan je een of meerdere liedjes van de leerlingen met elkaar gaan zingen.

Ondersteuning

Uiteraard wordt deze workshop weer compleet geleverd met een duidelijke handleiding en werkbladen. Hoe je video's kunt delen met je leerlingen, zodat ze zelfstandig verder kunnen werken, leggen we je graag uit in video 7 van de workshop "Rondleiding door Team Talento".

Terug naar dashboard