Nieuwe workshop: Kleurenlied

28-02-2019

We hebben wederom een gloednieuwe workshop aan het talentgebied Muziek toegevoegd. Ditmaal een workshop speciaal gemaakt voor de kleuterbouw! Een super leuke workshop, waarin onze workshopleider Jantien allerlei leuke opdrachten heeft bedacht rondom het thema "kleuren". Zing, dans, speel en knutsel lekker mee.

Nieuwe workshop: Kleurenlied

Workshop "Kleurenlied"

In deze workshop voor groep 1 en 2 leren we bij Jantien spelenderwijs allerlei kleuren kennen. Per lesje worden vier nieuwe kleuren aangeboden. Die worden verwerkt in het Kleurenlied en daar doen we dan ook gelijk wat spelletjes mee en voeren we opdrachten uit. Aan het einde van de workshop hebben we heel veel kleuren behandeld, veel gespeeld, gezongen en gedanst en kunnen de leerlingen het Kleurenlied zelf zingen.
De workshop vind je op het tabblad Muziek en kan je hier al opstarten.

Opbouw van de workshop

Na de introductie kan je aan de slag gaan met de video’s 2 tot en met 5. In iedere video worden vier kleuren behandeld. De kleuren horen telkens bij voorwerpen die je in de klas of op school zeker wel zult hebben.
• Video 2: Rood, oranje, geel en groen. We gebruiken hierbij Boom-whackers. Maar andere muziekinstrumenten mogen ook ingezet worden.
• Video 3: Zwart, wit, grijs en bruin. We gebruiken hierbij Lego.
• Video 4: Goud, zilver, roze en blauw. We gebruiken hierbij verf.
• Video 5: Paars, lichtblauw, lichtroze en lichtgroen. We gebruiken hierbij gekleurde klei.
De kleuren worden tijdens ieder lesje verwerkt in het Kleurenlied. Het is een zogenaamd “groeilied”; telkens komt er een stukje bij.

Ondersteuning

Uiteraard wordt deze workshop weer compleet geleverd met een duidelijke handleiding en extra materiaal. Maak gebruik van onze aanwijzingen, maar pas de workshop aan zoals jij hem graag zou willen geven. Maak er samen met Jantien, Sam en Tess mooie, leuke en leerzame lessen van!

Terug naar dashboard