Special: Sinterklaas

07-11-2021

De special: Sinterklaas zit boordevol leuke workshops, video's en spelletjes. Er is genoeg keuze voor alle groepen én leerlingen. We hopen dat onze sinterklaas-special je gaat helpen om er ook dit jaar een mooi en gezellig kinderfeest van te maken. Veel plezier!

Special: Sinterklaas

Allerlei activiteiten rondom het thema "Sinterklaas"

Voor alle groepen hebben we leuke workshops en spelletjes gemaakt. Zo is er het theaterleesverhaal "Het gedicht". Praat met de leerlingen over de kijkplaat en speel daar ook de vier spelletjes bij. Ontdek de vele puzzels, ga tekenen, knutselen en boomwhacken. Kijk eens bij de theateroefeningen of doe mee met de speelliedjes. En natuurlijk beleeft Blinkie ook weer een spannend avontuur!

Starten met de special: Sinterklaas

Het theaterleesverhaal "Het gedicht" en de twee spellen bij de workshop "Kijkplaat" kan je prima gebruiken om het thema "Sinterklaas" te introduceren. Vul deze drie programma's aan met de Sinterklaas-workshops die je zelf graag wilt inzetten in jouw groep.
  • Theaterlezen: Een taalworkshop met maar liefst vijf verschillende theaterleesverhalen. Maak er met de leerlingen een theaterleesvoorstelling van of print de verhalen en lees ze voor.
  • Kijkplaat: Sam en Tess helpen Sinterklaas mee met het uitzoeken en inpakken van de cadeaus voor 5 december. Kijk met z'n allen naar de plaat en praat erover. Of speel één van de vier kijkplaat-spellen.
  • Puzzels: Bij de kijkplaat hebben we een achttal leuke puzzels gemaakt. De leerlingen mogen in dit spel zelf een puzzel kiezen.

  • Tip: Bekijk de handleiding bij het onderdeel "Kijkplaat"

    Bekijk zeker eens de handleiding van de workshop "Kijkplaat" en leer de mogelijkheden kennen van de kijkplaat én van de puzzels.

    Terug naar dashboard