Special: Herfst + Dierendag

23-09-2021

Het is september: het ene moment geniet je nog van een heerlijke nazomer, het andere moment is het compleet herfst! Bij Team Talento kan je gelukkig beide kanten op. Je hebt al kennis kunnen maken met onze special: Zomer. En vanaf vandaag staat de special: Herfst + Dierendag voor je klaar! 

Special: Herfst + Dierendag

Allerlei activiteiten rondom het thema "Herfst + Dierendag"

Voor alle groepen hebben we leuke workshops en spelletjes gemaakt. Zo is er het theaterleesverhaal "Freekie". Praat met de leerlingen over de kijkplaat en speel daar ook de vier spelletjes bij. Ontdek de vele puzzels, ga tekenen, knutselen en boomwhacken. Kijk eens bij de theateroefeningen of volg eens een yoga-lesje. En natuurlijk beleeft Blinkie ook weer een spannend avontuur!

Starten met de special: Herfst + Dierendag

Het theaterleesverhaal "Freekie" en de twee spellen bij de workshop "Kijkplaat" kan je prima gebruiken om het thema "Herfst + Dierendag" te introduceren. Vul deze drie programma's aan met de herfst-workshops die je zelf graag wilt inzetten in jouw groep.
  • Theaterlezen: Sam en Tess zijn in het dierenasiel. Daar ontmoeten ze de teckel Freekie. Maak er met de leerlingen een theaterleesvoorstelling van of print het verhaal en lees het voor.
  • Kijkplaat: In het bos valt veel te zien. Kijk met z'n allen naar de plaat en praat erover. Of speel één van de vier kijkplaat-spellen.
  • Puzzels: Bij de kijkplaat hebben we een achttal leuke puzzels gemaakt. De leerlingen mogen in dit spel zelf een puzzel kiezen.

  • Tip: Bekijk de handleiding bij het onderdeel "Kijkplaat"

    Bekijk zeker eens de handleiding van de workshop "Kijkplaat" en leer de mogelijkheden kennen van de kijkplaat én van de puzzels.

    Terug naar dashboard