Boomwhack-apen

28-03-2019

Zet een tekenaar, een muzikant, een programmeur en een onderwijs-deskundige bij elkaar en je krijgt een prachtig mooie nieuwe workshop: De Boomwhack-apen! Deze is toegevoegd aan het talentgebied Muziek. Geschikt voor alle groepen en zelfs inzetbaar als jouw school niet over boomwhackers beschikt.

Boomwhack-apen

Workshop "Boomwhack-apen"

De kern van deze workshop is het spel, waarin 4 apen een melodie met boomwhackers spelen. De leerlingen moeten deze melodie foutloos naspelen. Doordat we beginnen met heel eenvoudige melodietjes, kan echt iedereen gelijk al meedoen. Maar het wordt lastiger als je voor een hoger level kiest. Naast het spelen met de "Boomwhack-apen" kan je ook met je leerlingen actief muziek maken met alle melodieën van dit spel. Daarvoor hebben we aparte video's gemaakt. Deel de boomwhackers uit en speel maar mee.
De workshop vind je op het tabblad Muziek en kan je hier al opstarten.

Boomwhack-apen: het spel

De vier apen slaan met hun Boom-whackers op de boomstronken. Volg stapje voor stapje de melodie. Doe dat maar na, klik telkens de juiste boomstronk aan. Doe je alles goed? Dan spelen de apen met een heuse dirigent het stuk speciaal voor jou!

Boomwhack-apen: muziekvideo's

Bij iedere opdracht in het spel heeft onze muzikant een uniek muziekstuk gemaakt. Kijk en luister maar mee. De leerlingen spelen mee met hun eigen boomwhackers. Van heel eenvoudig tot best wel pittig.

Ondersteuning

Uiteraard wordt deze workshop weer compleet geleverd met een duidelijke handleiding, een instructievideo en extra materiaal. Maak gebruik van onze aanwijzingen, maar pas de workshop aan zoals jij hem graag zou willen geven. Maak er samen met de Boomwhack-apen mooie, leuke en leerzame lessen van!

Terug naar dashboard