Workshopleiders

 • Babette Holtmann

  Babette Holtmann (1981) is een professionele zangeres en actrice. Ze studeerde aan het Conservatorium van Maastricht, vervolgens twee jaar aan het Western Wyoming Community College in Rock Springs (Wyoming) en in juli 2007 studeerde ze af aan het Conservatorium van Alkmaar.​

  Ze speelde in diverse musicals, zoals Rembrandt De Musical, Evita en Anatevka. Daarnaast heeft ze ook in verschillende Nederlandse films gespeeld, zoals Voorbijgangers en Caged.

  Babette geeft privézanglessen en musicallessen aan groepen kinderen en jongeren. Daarnaast geeft ze veel workshops en werkt ze vaak aan projecten op scholen. Sinds 2013 is ze een enthousiaste workshopleider op Team Talento, waar ze haar passie voor muziek met veel enthousiasme overbrengt.

  Wil je meer weten over Babette? Kijk dan op haar website: www.babetteholtmann.nl

  Workshops van Babette:

  Liedjes zingen
  Voorbeeldlessen
  Word een echte zanger(es)
  Babette Holtmann
 • Andre Grekhov

  Andre Grekhov (1980), beter bekend onder zijn artiestennaam Drosha, is een wereld erkende expert in de creatieve dans. In 2012 werd hij wereldkampioen in de categorie experimental en ondertussen heeft hij zichzelf gevestigd als een expert op het gebied van lesgeven aan mensen met verschillende dansstijlen.

  Met zijn eigen dansstudio houdt Andre zich bezig met dans-educatie, choreografie en concept-ontwikkeling. Dankzij zijn ervaring in verschillende gebieden van de creatieve industrie, heeft hij een unieke kijk op de Urban danscultuur. Die gebruikt hij vervolgens in zijn manier van lesgeven, die zich kenmerkt door een eigenwijs en eigentijds karakter.

  Meer over Andre kun je vinden op de website van Dynamo Eindhoven, waar hij wekelijks lesgeeft.

  Workshops van Andre:

  Hiphop-dans
  Andre Grekhov
 • Sem van den Borne

  Sem van den Borne (1984) is een geboren entertainer. Al op de middelbare school begon zijn carrière als theater-acteur en zanger, met rollen in musicals zoals Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en The Passion. De laatste jaren is hij vooral actief als regisseur van theaterstukken en als theaterdocent.

  De drive van Sem is om mensen niet te laten spelen, maar te laten zijn op het podium en de karakters echt te doorleven. Het plezier in het spelen staat natuurlijk altijd voorop, en dat draagt Sem ook uit in zijn workshops op Team Talento.

  Wil je meer weten of Sem? Kijk dan op zijn website www.semtertainment.nl.

  Workshops van Sem:

  De Theatervoorstelling
  Theaterspelletjes
  Voorbeeldlessen
  Word een theaterspeler!
  Sem van den Borne
 • Terence van Lange

  Terence van Lange (1990), beter bekend als "Machete", begon op zijn 12e met breakdance. Maar toen hij rond zijn 14e werd opgenomen in de formatie Head2Toe, nam dans zijn wereld volledig over. Nadat hij zich aanvankelijk helemaal op de breakdance richtte, kwam hij later in aanraking met housedance. Ook hierin heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend.

  Terence werkt als breakdance/housedance docent bij dansstudio Dynamo Eindhoven. Daarnaast presenteert hij diverse evenementen, waarvan de meeste dans gerelateerd zijn.

  Meer over Terence kun je vinden op de website van Dynamo Eindhoven.

  Workshops van Terence:

  Housedance
  Terence van Lange
 • Monique Teepen

  Monique Teepen (1986) is dansdocente en leerkracht basisonderwijs. Dans is haar passie, die ze graag overbrengt op kinderen. Het plezier in dansen staat bij haar voorop, en dat zie je ook goed terug in de workshops die ze voor Team Talento maakt.

  Sinds haar 11e danst ze bij DéDé Danceballet. Daar heeft ze haar opleiding tot dansdocente gevolgd en geeft nu al meer dan tien jaar les aan kinderen, tieners en volwassenen. Ook traint ze wedstrijdgroepen en choreografeert ze.

  DéDé Danceballet geeft lessen in Zuid-Oost Brabant en Amsterdam. Zou je les willen hebben van Monique of een van haar collega’s? Check dan de website www.dededanceballet.nl voor meer informatie, of bel naar 040-2544052.

  Workshops van Monique:

  Dansen basislessen
  Lekker dansen!
  Voorbeeldlessen
  Monique Teepen
 • Paul van der Heijden

  Paul van der Heijden is een echte slagwerk-specialist. Na de studie Klassiek Slagwerk aan het Brabants Conservatorium speelde hij in diverse orkesten, waaronder een marimba-duo en een slagwerkgroep. Hij geeft vaak workshops op scholen en geeft les op een muziekschool in Hilvarenbeek.

  Meer over Paul kun je vinden op zijn website www.paulslaatalles.nl.

  Workshops van Paul:

  Cupsongcursus
  Paul van der Heijden
 • Susanne Saffrie

  Voor Susanne is yoga een belangrijk deel van haar leven, dat ze graag aan anderen door wil geven. In 2006 volgde zij de docenten-opleiding kinderyoga. Ze geeft kinderyoga voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook lessen "Poweryoga" aan jonge volwassenen. Haar lessen worden ervaren als een oceaan van rust en ontspanning.

  De yoga-studio van Susanne kun je vinden in Veldhoven. Neem eens een kijkje op de website www.studiosaffrie.nl.

  Workshops van Susanne:

  Kinderyoga
  Meditatie
  Susanne Saffrie
 • Chris van de Vijfeijke

  Chris van de Vijfeijke (1971) kreeg op 4-jarige leeftijd zijn eerste trommel, waar het allemaal mee begon. Later werd die trommel een drumstel en na het spelen in de plaatselijke drumband en diverse (school)bands, was de stap naar het conservatorium dan ook een logisch gevolg.

  Chris geeft les in zijn eigen drumschool en gebruikt hierbij graag moderne leermiddelen. In 2011 ontwikkelde hij voor basisscholen de website FF Pauze, met vele activiteiten voor de kleine pauzemomentjes in de klas. Deze website zou uiteindelijk uitgroeien tot Team Talento.

  In zijn muzieklessen wordt theorie op een speelse manier met de praktijk verweven. Door zijn brede ervaring met verschillende muziekstijlen en zijn enthousiaste presentatie kun je zijn muziek-workshops uitstekend gebruiken in de klas.

  De drumschool van Chris vind je op www.ffdrummen.nl.

  Workshops van Chris:

  Algemene Muzikale Vorming
  Boomwhacker Muziekmaker
  Boomwhackers
  Drummen in de zomer
  Tafeldrummen 1
  Tafeldrummen 2
  Tafeldrummen 3
  Voorbeeldlessen
  Chris van de Vijfeijke
 • Aad Bijloo

  Aad Bijloo is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkt al ruim twintig jaar als illustrator, striptekenaar en animator. Hij heeft al veel kinderboeken van prachtige illustraties voorzien, maar tekent daarnaast ook zijn eigen strips, cartoons, animaties en 3D-afbeeldingen.

  Aad is ook de vaste illustrator van de AmbraSoft-software, die op vele duizenden scholen gebruikt wordt. Al miljoenen kinderen hebben kennisgemaakt met de door hem getekende personages Tom en Tamira. Op Team Talento deelt Aad graag zijn kennis over (strip)tekenen met een nieuwe generatie van tekenaars.

  Meer over Aad op zijn website: www.studioab.nl.

  Workshops van Aad:

  Feestdagen
  Huisdieren
  Karakters
  Striptekenen 1
  Striptekenen 2
  Striptekenen 3
  Voorbeeldlessen
  Wilde dieren
  Aad Bijloo
 • Henri Janssen

  Henri Janssen (1966) zag op 12-jarige leeftijd zijn eerste Bruce Lee film, wat hem inspireerde om vooral zo gespierd te worden en karate te gaan volgen. Op zijn 15e kwam hij in aanraking met fitness en werd zijn grootste passie geboren.

  Henri is werkzaam voor diverse organisaties in de fitness en aerobicbranche. Zijn specialiteit is groepsfitness en algemeen management. In zijn groepslessen voor kinderen combineert Henri fitness, aerobic en vechtsport-oefeningen.

  Vanwege de bijzondere wijze waarop hij kinderen steeds weer weet te motiveren en te enthousiasmeren, is Henri een welkome aanvulling in Team Talento.

  Wil je eens persoonlijk trainen met Henri? Kijk dan op de websites van de fitness-clubs waar hij werkt:
  - Fit Factory Eersel
  - Fit4All Meerhoven
  - ClubJoy Nederland

  Workshops van Henri:

  Bootcamp
  Personal Trainer
  Voorbeeldlessen
  Henri Janssen
 • Willem Eekhof

  Willem Eekhof werd in 1962 in Rotterdam geboren. Op school waren zijn lievelingsvakken toneelspelen en verhalen schrijven. Na de Havo ging hij naar de Pedogogische Academie. Daar deed hij mee aan alles wat er maar op het podium gebeurde.

  Na de Pedagogische Academie ging hij werken op een lagere school in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar schreef en regisseerde hij musicals voor groep acht. Voor uitgeverij Zwijsen schreef hij veel kinderboeken, vooral voor beginnende lezers. Hij is ook een verzamelaar van spelletjes. In 1998 bedacht hij zelf een rekenspel. In 1999 verscheen zijn eerste boek met als titel “Leer spelletjes buiten”.

  Hij staat nu niet meer voor de klas, maar bedenkt educatief materiaal voor basisscholen. Natuurlijk zijn we heel blij dat hij ook zijn schrijftalenten voor Team Talento inzet!

  Workshops van Willem:

  Allemaal Taal
  Hoorspel
  Rijmen en gedichten
  Verhalen schrijven
  Voorbeeldlessen
  Willem Eekhof
 • Harm Tielemans

  Als sportcoach geeft Harm bewegingsonderwijs op verschillende basisscholen, en hij verzorgt een compleet naschools sportprogramma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Daarnaast geeft Harm ook regelmatig clinics en workshops, waarin hij kinderen helpt de sportvereniging te vinden die bij ze past. Zo helpt hij elke dag weer kinderen om hun eigen talenten te ontdekken.

  Voor Team Talento bedenkt Harm graag leuke spelletjes, die je met leerlingen in de speelzaal of op het schoolplein kunt doen.

  Workshops van Harm:

  Sportspelletjes
  Harm Tielemans
 • Michiel van Gelder

  Michiel is een echte klusser! Met zijn eigen bedrijf is geen klus hem te groot. Of het nu gaat om verbouwingen, renovaties, badkamers, keukens, slaapkamers... hij timmert, zaagt, schroeft en monteert alles in elkaar.

  Daarnaast kan Michiel ook heel goed uitleggen. Dat doet hij graag op Team Talento, waar hij leerlingen stap voor stap uitlegt hoe zij met hun eigen handen ook mooie dingen kunnen maken.

  Wil je meer weten over wat Michiel in het dagelijks leven doet? Kijk dan op de website van zijn bedrijf: Gilles Bouw.

  Workshops van Michiel:

  Timmeren
  Michiel van Gelder
 • Kees Pruis

  Voor Kees Pruis (1955) is schaken meer dan een hobby. Het is een passie die hij al meer dan 30 jaar doorgeeft aan nieuwe generaties. Hij hanteert daarbij een unieke methode, met weinig theorie en veel spelen. Hierbij maakt hij ook graag gebruik van moderne hulpmiddelen, zoals computers, tablets en het digibord.

  In 2000 is het schoolschaak-team van De Blauwe Morgenster in Middenbeemster onder begeleiding van Kees Nederlands kampioen geworden. De resultaten van Kees zijn methode spreken dus voor zich. Maar bovenal wil hij kinderen het plezier in schaken bijbrengen. We zijn dan ook heel blij dat hij zijn methode nu op Team Talento onderwijst.

  Meer over de schaakvisie van Kees kun je lezen op Schoolschaken.nl.

  Workshops van Kees:

  Dammen doe je zo!
  Schaken doe je zo!
  Voorbeeldlessen
  Kees Pruis
 • Annemarie Laseur

  Annemarie Laseur (1975) heeft haar passie echt gevonden toen ze in 2003 een basisschool voor haar kinderen zocht. Ze werd verliefd op het onderwijs en liet zich direct omscholen tot leerkracht basisonderwijs. Inmiddels ondersteunt ze als remedial teacher en dyslexiespecialist kinderen met speciale behoeftes.

  Annemarie houdt ook erg van knutselen en zit altijd vol ideeën, die ze met veel enthousiasme op kinderen overbrengt. We zijn dan ook heel blij dat ze dit talentgebied op Team Talento tot leven brengt.

  Meer over Annemarie kun je lezen op de website van haar eigen praktijk: RT Praktijk Baarn.

  Workshops van Annemarie:

  Feestdagen
  Knutselen
  Muziekinstrumenten
  Voorbeeldlessen
  Annemarie Laseur
 • Gijs Mallens

  Gijs Mallens (1989) leerde op tienjarige leeftijd een jongleur kennen, die uit Australië kwam en een aantal weken bij Gijs in de straat verbleef. Hij was heel bekwaam in het optreden en had ook al heel veel ervaring. Na 2 weken hele dagen samen oefenen had hij Gijs de beginselen van het diaboloën en het jongleren geleerd.

  In 2001 raakte Gijs bevriend met Bas Oerlemans, waarmee hij het "Duo Jongeleerd" vormde. Een van hun eerste optredens was op een groot straatfestival in Udenhout (Festipet). Daarna mochten ze al snel in het hele land komen optreden. In 2008 besloten ze mee te doen met de Nederlandse kampioenschappen jongleren, in de categorie diabolo Freestyle. En met succes, ze wisten de tweede en derde plek te bemachtigen.

  Begin 2009 hebben de jongens zich ingeschreven bij de talentenshow van SBS6, Hollands Got Talent. Na de audities mochten de heren door naar de theater ronde. Ook hier hebben ze zich door weten te slaan en zijn ze zelfs in de live shows terecht gekomen. Hoewel de specialiteit van het duo niet ligt bij de podium act hebben ze hiermee toch de halve finale van Nederlands grootste talenten show gehaald.

  Meer over Gijs kun je lezen op de website van Duo Jongeleerd.

  Workshops van Gijs:

  Jongleren
  Gijs Mallens
 • Fé van Kessel

  Fé van Kessel is een jonge actrice die een enorme passie heeft voor stemacteren.

  Ze leerde al op jonge leeftijd hoe ze verzonnen karakters tot leven kon brengen met behulp van haar stem. Naast stemacteren is zingen ook één van haar favoriete bezigheden en staat ze altijd klaar voor een uitdaging.

  We zijn heel blij dat we Fé hebben kunnen toevoegen aan de creatieve experts van Team Talento!

  Wil je meer weten over de acteertalenten van Fé? Kijk dan snel op haar website: www.fevankessel.nl!

  Workshops van Fé:

  De Theatervoorstelling
  Fé van Kessel
 • Sander Gordijn

  Sander Gordijn (29) is leerkracht en specialist op het gebied van digitale lesmaterialen. Op zijn website www.meestersander.nl deelt Sander tips om met digitale middelen aan de slag te gaan in de klas. Tevens is Sander een van de auteurs van de website www.kleuteruniversiteit.nl.

  Sander maakt in zijn kleuterklas dagelijks gebruik van de IPad, het digibord en robots. Voor Team Talento houdt Sander zich bezig met het Talentgebied Digitaal. Daar laat hij o.a. zien wat je zoal met je tablet in de klas kunt doen.

  Workshops van Sander:

  Creatieve Apps
  Stop-motion
  Voorbeeldlessen
  Sander Gordijn